4

JAWS

korg penah kn tgk cite jaws tu....korg tau x...kalo org lapa...lpas tu teringin n kempunan nk makan satu mende...org tu leh transform jadi jaws...ye!!!saya boleh!!!

Alkisah~

arini...teringin sgt nk mkn steamboat...kat bukit padang (sabah) tu...restoran terapung pemende ntah nama dia..dgn harapan yg tinggi menggunung...lepas maghrib,sy dan Mr H pon bertolak ke destinasi yg menjadi impian 'taste bud' kami itu...

sampai2 je..kitorg pon ckp...table for two..sambil mata da terpana kat hidangan2 yg tersusun sepanjang jln...meja org lain da berasap2...bau menusuk ke kalbu...perghhh!!merembes gastric juice time2 tu gak...

then waiter tu pon cakap,sini encik (sambil menuju ke arah meja kami)..kat meja,org tu idupkn api, setting pinggan etc2..kitorg pon g r amik mknn...yes!!makan time bebeh!!!!penuh da pinggan...kami menuju semula ke meja kami dgn penuh harapan smbl berkata dlm hati "cepatla boil tom yam ni"...

tanpa disangka2.....WHAT!!!!!apa mamat topi biru ni wat kat meja ak...kurang asam jawa!!meja da kena amik...argghhhhH!!!stupid waitres...n stupid mr blue cap...hurm~istighfar....tarik nafas dalam2...dan bertanya meja lain ada x...pakcik waiter botak ckp"ada...sana hujung"...

fine...melangkah la ke meja yg saaaana hujung itu...lalu duduk di sebuah meja yg saiz lbh besar dr meja tadi...duduk da lima minit..api x hidup2..last2 tanya kat waiter yg ensem sket dr pkck botak td.. "kenapa?"..dia pon jawap.."owh..ini ba..kepala gas macam tdk ngam dgn gas dia..jadi mau tukar la gas dia ini"....hmmmmmm..fine...perut ak ni da xmain la country song..da heavy metal da ni...tapi xpe2...sabar...

skang tiba part paling best...tengah brader td struggle idupkn api, sampai satu rombongan dari airport...ku toleh ke belakang..wow!!!jay jay!!terngiang2 lagu dia dlm kepala

Siapa, gerangan,
Menjahit padi semerah,
Sebatang, di tangan,
Jarum yang sudah pun patah,
Siapa, gerangan,
Pemilik bibir yang merah,
Melenggang, ke kanan,
Membikin hatiku gundah..

eceh!!feel plak....sedang syok tgk jay jay salam2 dgn peminat..tetiba waiter ntah celah mana muncul pon ckp.. "sory r..boleh ka kamu tukar meja yg kecil siiiiikit di sana?baru sja sampai dari airport ba diorg ni..jadi mau guna meja besar ni".....haaaaa!!!part ni da mmg hangen!!hohoooooohoi!!ko pikir artis tu apa?perdana menteri?nabi?setau ak...manusia yg plg mulia kat dunia ni Nabi Muhammad S.A.W. hm jawap...jgn x jawap.. (sollolloh hu alaihi wasalam)..

tapi...xpe2...istighfar lg..tarik nafas dlm2...Mr H berjaya menjawap sambil tersenyum "ooo boleh ba...meja mana?" sedangkn ak mmg da xmampu senyum da time tu..

sampai kat meja yg disebutkn...kerusi pon tarak!!berdiri dua minit...xde org amek kesah...dok la set up meja artis yg disebutkn td...FINE!!!!kali ni xde sabar2 da...da HANGEN satu badan ni....

saya: jom la balik
Mr H: em xpe..tggu jap lg..
saya: nk tunggu apanya!kerusi pon xde!ingat kita ni apa...
Mr H: abes...nasi yg da makan sket td?nti x halal plak..
saya: xpe...kt bayar.
.

sambil meletakkn 3 keping RM 1 kat atas meja..sy dengan selamba blah dari situ...Amek ko!!!ingat ak nk letak RM50 ke...xde hal!xlayak nk dpt 5o hengget...3 hengget pon da lebih dari cukup nk bayar nasi sesuap tadi...huh!ak pakai selekeh2, ko ingat ak xde duit...HELLO!!!im a pharmacist ok... (errrmmm...even pharmacist xla kaya mana...tp at least sy bukan minah rempit)

HA!!AMEK KO!!KONGSI LA RM3 TU SORG SEKEPING...HUH!

4 comments:

Zakuan Ahmad said...

mak aih..naseb3~kesian gilak ktk!!

sep baek Hatta eh...mr.H penyabar.hahaha

alia_ny said...

haha...sian kan...mmg seb baek Mr H itu penyabar..tahniah diucapkn utk Mr A & wife...kerana berjaya menerapkn kesabaran tahap maxima itu

sarra azzam said...

darah hot 'alia yusof'..smua alia pon cmtue..haha!

whazt2 said...

haha. sian.. sian.. kalau kt pun hangin.. lol. nape tak sorg pegi amik mknn.. sorg jaga tempt.. hoho :D
dah nak jadik kan.. sabor yolah.
yup, setuju. orang lapar boleh jadi JAWS. I second dat! :)

Post a Comment

Back to Top